Städfirma i Stockholm

Det finns många småsaker som inte prioriteras för att dom är tråkiga och onödiga. Städning är ett typiskt exempel på en sån här småsak. Om du är som ganska många människor som bor i Stockholm har du troligen jättemycket att göra på jobbet och efter jobbet har du en massa spännande fritidsintressen som kräver uppmärksamhet från dig. Utöver detta kanske du har familjen som vill att du spendera tid med den, vilket du själv också vill. När man har mycket göra prioriterar man bort städningen, detta behöver dock inte vara ett stort problem om du bor i Stockholm kommun för att där finns det många duktiga och prisvärda städare som gärna hjälper dig. Den stora utmaningen man har med många aktörer på marknaden är att du som kund har det svårt att välja bland alla dessa alternativ. Det är just därför vi har skapat den här guiden som ska hjälpa dig fram och visa dig vilka frågor du behöver ställa till dig själv för att anlita rätt person.

Det absolut första du behöver göra är att ta fram papper och penna och börja skriva ner alla saker som behöver fixas till. Kanske är det så att sovrummet är fullt med damm? Kanske är det så att golvet behöver moppas? Källaren kanske är full av kartonger? Det finns oftast många saker som behöver uppmärksamhet, se till att skriva ner allt detta i din lista. När du har gjort det vet du exakt allting du behöver hjälp med och allting som städaren ska hjälpa dig med.

Lyft nu luren och ringa runt till alla som du känner i Stockholm för att fråga dem om de har någon erfarenhet utav olika städfirmor staden. Be om så mycket upplevelser och feedback som möjligt, både det positiva och det som är negativt. Fråga om hur de kommit kontakt med den här personen och om dom var duktiga eller inte.

Du kommer också att märka att det finns två sätt att betala en städare. Antingen betalar du per timme eller så betalade du ett fast pris. Det är självklart upp till dig att bestämma vilket av dessa alternativ som passar dig bäst, men ganska många föredrar att betala fastpris. Med detta sagt bör du också veta att många av städarna som är duktiga tar också betalt per timme. Undersök vilken av dessa som passar dig bäst och dina behov.

När du ställer flera företag mot varandra för att se vilken som passar dig bör du låta bli att använda prisfaktorn som den avgörande faktorn. Självklart har man inte alltid mycket pengar och priset är en viktig faktor men låt den inte bli avgörande. Istället kanske du borde gå efter magkänsla och hur det känns i din mage när du pratar med den här personen. Litar du på henne eller honom? Och skulle du gå efter det låga priset, hur vet du att ett lågt pris är samma sak som hög kvalitet? Det finns som du märker ganska många risker när man ska anlita en ny person. Ett sätt att minska riskerna med är att be om garantier. Du skulle exempelvis kunna be om en nöjdhetsgaranti, vilket innebär att städaren inte får betalt förrän du är 100 % nöjd med resultatet. Detta är ett smart sätt att föra över risken från dig själv till städaren istället.